Categorieën
Informatie

Solar Bell

Sluipverbruik, het probleem waar de Solar Bell een oplossing voor biedt.

Sluipverbruik is het verbruik van (elektrische) energie waarvan men geen voordeel heeft en waarvan men vaak ook niet op de hoogte is dat er zoveel energie aan verspilt wordt. Voorbeelden hiervan zijn de standby-modus op elektrische apparaten maar ook de deurbel.

Nutteloze verspilling
De deurbel is via een transformator aan het elektriciteitsnet verbonden en verbruikt op die manier de hele dag door elektriciteit. Deze energie wordt enkel effectief gebruik bij het indrukken van de deurbel, de overige tijd is nutteloze verspilling van elektrische energie.

De periode dat de bel daadwerkelijk wordt ingedrukt per jaar is ruim minder dan een uur per jaar. Op een fractie na wordt dus 100% van de energie nutteloos verbruikt. Per jaar loopt dit verbruik op naar tussen de 25 en 30 kWh. De kosten voor een deurbel kunnen daarmee oplopen tot € 6,50 per jaar bij de huidige energieprijs.

Zelfvoorzienend
Deze deurbel werkt geheel op zonne-energie en voorziet dus op deze manier in zijn eigen energiebehoefte. De diverse componenten maken het mogelijk dat zonne-energie in de benodigde elektrische energie wordt omgezet en zodra er gebeld wordt de bel geluid zal worden. De kunststof behuizing zorgt ervoor dat het uiterlijk van de Solar Bell er verzorgd, stevig en duurzaam uitziet.

De Solar Bell is vooralsnog enkel geschikt voor de vervanging van de huidige energieverslindende deurbel. Hierbij is de bel en de bedrading reeds in huis aanwezig en is vervanging een eenvoudige klus. Dat maakt het product ook uiterst geschikt voor de doe-het-zelver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *