Categorieën
Informatie

Solar Bell vervangt energieverspillende deurbel

Steeds meer mensen willen energie besparen. De één voor de kosten, de ander voor het milieu.

Het is mogelijk om altijd alle apparaten uit te zetten en de stekkers uit de stopcontacten te trekken wanneer deze niet gebruikt worden. Dit kost extra ‘moeite’ en tijd in ons al zo drukke schema. Mensen willen dus niet inleveren op comfort maar toch energie besparen.

In elk huis zijn een aantal apparaten te vinden die constant ‘aan’ staan en daarom een klein beetje energie verspillen. Neem bijvoorbeeld uw telefoonoplader die u na het opladen van uw telefoon gewoon in het stopcontact laat zitten. Zo ook een groot aantal deurbellen. In de meterkast van uw huis bevindt zich vaak een transformator die energie voor de deurbel levert. Deze transformator staat altijd ‘aan’ en verbruikt daardoor energie.

De energieverspilling van de deurbel kan oplopen tot 30 kWh per jaar. Dit lijkt niet veel maar als we naar heel Nederland kijken, betekent dit een besparing van 157,8 GWh per jaar. Dit is genoeg om 45.000 huishoudens van energie te voorzien, een stad als Zwolle!

Door de huidige deurbel te vervangen voor de Solar Bell wordt de energie uit het zonlicht gehaald in plaats van de verspillende transformator. De deurbel op zonne-energie maakt gebruikt van de oude zoemer, waardoor het eenvoudig wordt de Solar Bell te installeren.

Omdat in het begin van deze blog duidelijk was dat mensen niet willen inleveren op comfort is de deurbel zo ontworpen dat deze:

werkt onder overkappingen en in de schaduw. (alleen indirect licht is voldoende)
‘s nachts ook werkt door middel van een ingebouwde accu.
een verwachte levensduur van 10 jaar heeft.
een terugverdientijd van ongeveer 4 jaar heeft.
Door de herkenbare aanblik van de Solar Bell wordt bij de voordeur al duidelijk dat u bewust bent van uw energieverspilling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *